Als je een creatief iemand bent die op zoek is naar een nieuw creatief project, dan kan het soms lastig zijn om te bedenken wat leuk is om te gaan doen. Op een gegeven moment heb je namelijk wel het idee dat je alle projecten hebt gedaan die je wilde doen en is je inspiratie een beetje op. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen die je kan oppakken, zoals creatieve dingen met je tuinhek doen. Hieronder geven we je een paar ideeën over wat leuk zou zijn om te doen met het tuinhek.

Schilderen

Een van de meest voor de hand liggende dingen die je kunt doen met je tuinhek is natuurlijk het schilderen hiervan. Maar je hebt verschillende gradaties van een hek schilderen, je kunt er natuurlijk voor kiezen om slechts één kleur te pakken en daar heel het hek mee te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld per houten paneel een ander kleurtje te doen. Als je helemaal creatief bent, dan kun je er ook nog voor kiezen om een tekening op het hek te maken en die in te kleuren met verf. 

Vormen

Als je goed bent met zagen, dan kun je er ook nog voor kiezen om je hek wat te gekke vormen mee te geven. Je kunt je hek in allerlei vormen snijden, dit hoeven niet eens allemaal dezelfde vormen te zijn, als je lekker creatief bent, wissel dan eens af met vormen. 

Verlichting

Een andere goede optie, die ook goed te combineren is met de andere ideeën die je kan toepassen op je hek, is door verlichting toe te voegen. Dit kan zeker in de avond een hele mooie toevoeging zijn aan je hek. Gewoon wat lichtjes neergooien is één ding, maar het is pas echt creatief als je een kunstwerk gaat maken met die lichtjes en bijvoorbeeld de lichtjes in een vorm gaat neerhangen. Je kunt er ook nog voor kiezen of je één kleur lichtjes wilt zoals wilt, of verschillende kleuren lichtjes.

De natuur helpen

Als laatste kun je er ook nog voor kiezen om met je creatieve projecten een steentje bij te dragen aan de natuur. Zo kun je allerlei verschillende vogelhuisjes maken en versieren en die vervolgens ophangen aan je hek om een mooi kunstwerk te maken en de vogels te helpen. Je zou dit eventueel ook kunnen doen met bijenhotels.